FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
25 november- Fred (Den Haag)

A.F.Th. van der Heijden

A.F.Th. van der Heijden
A.F.Th. van der Heijden
Interview door Onno Blom
Zondag 25 november 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 25 november 2018 is A.F.Th. van der Heijden te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal door Onno Blom over zijn nieuwe boek Mooi doodliggen geïnterviewd worden. Aansluitend zal hij signeren. 

Mooi doodliggen
29 mei 2018. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten het bericht verspreid dat hun Russische collega Grigori Moerasjko in Kiev is doodgeschoten. Een vriend van hem, de Nederlandse oorlogsverslaggever Natan Haandrikman, besluit onmiddellijk van New York naar Kiev te vliegen om de weduwe bij te staan.
Moerasjko blijkt te hebben samengespannen met de Oekraïense geheime dienst om de Russen te misleiden. Hij heeft zichzelf daarmee ongewild tot een verspreider van fake news gemaakt. Een doodzonde in de ogen van de onafhankelijke journalistiek: bevriende collega’s vallen hem massaal af, behalve Haandrikman. Het ergste is dat ook zijn geliefde Yulia zich door Grigori verraden voelt en hem verlaat.
Door iedereen verstoten keert hij naar Rusland terug om daar onverschrokken zijn onderzoek naar de toedracht van ‘MX17’ voort te zetten.

A.F.Th. van der Heijden
A.F.Th. van der Heijden debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. In 2011 verscheen Tonio. Een requiemroman, over de plotselinge dood van zijn enig kind, die werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs. Naast deze kroniek over de ramp met de MH17 werkt hij aan zijn romancycli De tandeloze tijd.
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...