FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
31 mei - Fred (Den Haag)

Adrian Stahlecker

Adrian Stahlecker
Adrian Stahlecker
Boekpresentatie
Donderdag 31 mei 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 31 mei 2018 is Adrian Stahlecker om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred. Hij zal zijn nieuwe boek De Tovenaarszoon, het bizarre leven van Klaus Mann presenteren. Aansluitend zal hij signeren. Het eerste exemplaar zal uitgereikt worden door Frits Bolkestein.

De Tovenaarszoon, het bizarre leven van Klaus Mann
Klaus Mann (1906-1949), de 'tovenaarszoon', was de oudste zoon van Thomas Mann, de beroemde schrijver en nobelprijs-winnaar, die door zijn kinderen de 'tovenaar' werd genoemd. Openlijk homoseksueel en drugsgebruiker, stortte Klaus zich met hart en ziel in het internationale intellectuele en artistieke gebeuren tijdens het interbellum. Na de machtsovername door de nazi's in Duitsland vond de familie Mann na omzwervingen een toevluchtsoord in de Verenigde Staten. Klaus was daar een spil in de gemeenschap van Duitse emigranten en schrijvers, maar hij was ook thuis in de filmwereld van Hollywood. Hij trok intensief op met zijn zus Erika, maar de relatie met zijn vader Thomas was moeizaam. Zijn leven lang verlangde hij vergeefs naar diens waardering als zoon en als auteur. Een diep doodsverlangen loopt als een rode draad door al zijn handelingen en resulteerde in een zelfgekozen einde. Pas daarna kreeg Klaus brede erkenning voor zijn literaire werk.

Adrian Stahlecker
Adrian Stahlecker (1937) is een Haagse schrijver/kunstschilder. Rond 2000 begon Stahlecker ook met schrijven. Hij schreef boeken als Filmkunst in Ballingschap (over Duitse acteurs en actrices die moesten vluchten voor het naziregime in de periode 1933-1945); Hildegard Knef, een ster en een tijdperk; Goebbels Droomfabriek; Een liefde tussen oorlog en vrede (over de stormachtige liefde tussen Marlène Dietrich en Jean Gabin); Schilderswijk en Society en de biografie over oud-ballerina en actrice Ine Veen, waarvoor Henk van der Meijden het voorwoord schreef.
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...