FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
20 november

A.F.Th. van der Heijden

A.F.Th. van der Heijden
A.F.Th. van der Heijden
Interview door Arjan Peters
Zondag 20 november 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 20 november is A.F.Th. van der Heijden om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Naar aanleiding van zijn nieuwe roman Kwaadschiks wordt hij geïnterviewd door Volkskrantrecensent Arjan Peters.

Kwaadschiks
Een man op zoek naar de Absolute Stilte vindt een explosie op zijn weg
De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, eind veertig, en zijn jongere vriendin Desy staat op springen. Zijn paranoïde verlatingsangst, versterkt door drank en drugs, maakt samenleven met hem tot een hel. Als Desy de benen neemt, stelt Dorlas alles in het werk om haar voor zich terug te winnen – eerst nog goedschiks, uiteindelijk kwaadschiks. Of hij de juiste prooi voor zich heeft, blijft lange tijd in het ongewisse.
Dorlas wordt bijgestaan door Ernst Quispel, de strafpleiter uit Advocaat van de hanen(De tandeloze tijd 4), die twintig jaar grijzer en twintig jaar cynischer is geworden. Ondanks diens inspanningen brokkelt het universum van Dorlas binnen een infernaal etmaal volledig af. Andere levens herrijzen uit het puin.
Kwaadschiks is, met een variant op het klassieke moordmysterie, niet zozeer een ‘whodunit’ als wel een ‘whotookit’, die wortelt in de actualiteit maar in zijn reikwijdte universeel is.

A.F.Th. van der Heijden debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. Behalve aan de romancycli De tandeloze tijd en Homo duplex werkt hij aan zijn kroniek over de ramp met de MH17. In 2011 verscheen Tonio. Een requiemroman, over de plotselinge dood van zijn enig kind, die werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs. 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...