FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
9 maart - Fred (Den Haag)

Agnita de Ranitz

Agnita de Ranitz
Agnita de Ranitz
Boekpresentatie
Maandag 9 maart 2020 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op maandag 9 maart is Agnita de Ranitz om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal die avond haar boek Kom Atir kom presenteren. Aansluitend zal zij signeren. 

Kom Atir kom
Kom Atir kom is gebaseerd op de historische voetreis uit 1827 van Zarafa, de eerste giraffe in Frankrijk, een diplomatiek geschenk van de pasja van Egypte aan Koning Karel X. Tijdens de 42 dagen durende tocht van Marseille naar Parijs wandelt de lezer mee met de twee hoofdpersonen, die de giraffe begeleiden: Etienne Geoffroy Saint-Hilaire, gerenommeerd zoöloog op leeftijd, katholiek en bekend met het mondaine Parijse leven. De ander is de jongeman Atir, dierenverzorger, opgegroeid in een Soedanees dorp, moslim en voormalig slaaf. De reis van bijna 900 kilometer verloopt niet zonder avonturen en incidenten. Het bonte gezelschap van dieren en begeleiders trekt door dorpen en steden, geflankeerd door een niet te stuiten mensenmassa die van heinde en verre het ‘vriendelijke monster’ uit Afrika komt bewonderen.

Agnita de Ranitz
Agnita de Ranitz (1952) studeerde kunstgeschiedenis en Egyptologie aan de Ecole du Louvre in Parijs en de Sorbonne. Ze werkte in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Na haar huwelijk ging zij in Frankrijk wonen. In 2016 verscheen haar debuutroman De vrouw op het perron

85ste Boekenweek
Zaterdag 7 maart is het zover: de 85ste Boekenweek gaat van start! Van 7 t/m 15 maart is het weer Boekenweek met dit jaar als thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Het Boekenweekgeschenk met titel Leon & Juliette wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. U ontvangt het Boekenweekgeschenk gratis tijdens de Boekenweek bij besteding van ten minste €15,- aan Nederlandstalige (e-)boeken.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...