FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
7 april

Agnita de Ranitz

Agnita de Ranitz
Agnita de Ranitz
Boekpresentatie en signeren
Donderdag 7 april 19:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdagavond 7 april is Agnita de Ranitz te gast bij Paagman vestiging Fred. Zij presenteert haar boek De vrouw op het perron en zal aansluitend signeren.

De vrouw op het perron
Op het perron van Delft staat plotseling een vrouw voor Cornelia die als twee druppels water op haar lijkt. Geschokt kijken ze elkaar een ogenblik aan. Dan draait de ander zich om en verdwijnt. Cornelia raakt ervan overtuigd dat ze haar tweelingzusje ontmoet heeft. Maar dat kan niet; die is kort na haar geboorte overleden. Wie is dan toch die vrouw op het perron? Haar verwarring is compleet als ze een gele roos vindt. Zet deze haar op het spoor van de waarheid?

Agnita de Ranitz
Agnita de Ranitz (1952, Den Haag) volgde een opleiding kunstgeschiedenis aan het Ecole du Louvre in Parijs. Na haar huwelijk in 1978 bleef zij in Frankrijk wonen; de laatste 15 jaar is zij actief als gemeenteraadslid in haar woonplaats Étang-la- Ville. De Ranitz heeft een grote passie voor creatieve vakken. Toen haar vier zoons jong waren ging zij zich toeleggen op muziek en gaf jarenlang pianolessen aan kinderen en volwassenen. Daarnaast is zij een zeer verdienstelijk beeldhouwster. Ze neemt geregeld deel aan tentoonstellingen, zowel in Parijs en omgeving als op het eiland aan de zuidkust van Bretagne waar zij het grootste deel van de zomer doorbrengt. Haar eerste tentoonstelling buiten Frankrijk vond plaats in Kunsthandel J. van den Elshout in Den Haag. De laatste jaren besteedt De Ranitz steeds meer tijd en aandacht aan haar grote passie: schrijven. Nadat ze al enige tijd met het idee voor een boek speelde, volgde zij in een schrijfcursus. Vanaf dat moment heeft zij toegewerkt naar de verschijning van haar debuutroman. Hoewel Frankrijk al bijna veertig jaar haar thuis is, komt De Ranitz nog geregeld en met veel plezier in Nederland. Zij aarzelde dan ook niet om dit boek te laten afspelen in de omgeving waar zij haar jeugd doorbracht.

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Agnita de Ranitz
*
*
*
*
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...