FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 17:30 uur
Archief
4 april - Centrum (Den Haag)

Alexander Pechtold

Alexander Pechtold
Alexander Pechtold en Bart Snels
Interview door Jean-Pierre Geelen
Donderdag 4 april 2024 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op donderdag 4 april zijn Alexander Pechtold en Bart Snels om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Zij zullen naar aanleiding van hun boek Tot uw dienst geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen. Aansluitend zullen zij signeren.

Tot uw dienst
Van de toeslagenaffaire tot het vastgelopen stikstofdossier: de kranten staan vol over de ‘bestuurscrisis’ waar Nederland in verkeert. In die discussie wordt één stem opvallend weinig gehoord: de vele tienduizenden mensen die het overheidsbeleid ook echt moeten uitvoeren. In de politiek worden zij niet gezien en op de ministeries worden zij niet begrepen.
Tot die conclusie kwamen Alexander Pechtold en Bart Snels toen zij enkele jaren geleden zelf de overstap maakten van de Tweede Kamer naar de wereld van de uitvoering. Sindsdien noemen zij zichzelf ‘bekeerlingen’. Het zijn de medewerkers in de publieke dienstverlening, en niet de politici en de beleidsmakers, die de overheid draaiende houden en vaak haarfijn doorhebben wat er nu misgaat.
In Tot uw dienst komen zij voor het eerst ongefilterd aan het woord. Dagelijks zien zij hoe wensdenken de politieke agenda bepaalt, goedbedoelde moties stuklopen op de praktische realiteit en burgers verdwalen in de bureaucratie. De toon is niet klagerig, maar wel kritisch.
Bovenal is het een hoopvol boek. Gepassioneerde publieke dienstverleners schetsen door middel van herkenbare, persoonlijke en soms grappige verhalen de bestuurlijke weg vooruit. Ook u bent straks een bekeerling. Voor Tot uw dienst interviewden Alexander Pechtold en Bart Snels tien publieke dienstverleners, en Mark Rutte en Herman Tjeenk Willink. De interviews werden uitgewerkt door freelancejournalist Elian Yahye.

Alexander Pechtold was minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en van 2006 tot 2018 fractievoorzitter van D66. Hij is algemeen directeur van het CBR en voorzitter van de raad van commissarissen van de Nederlandse Loterij.

Bart Snels is inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane op het ministerie van Financiën. Van 2017 tot 2021 zat hij voor GroenLinks in de Tweede Kamer.

Aanmelden 
Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel vragen wij om je aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kun je vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kun je zitplaatsen reserveren wanneer je deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Kun je het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! Hier zie je het actuele aanbod van titels die je kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht. Doordat het boek speciaal voor jou gesigneerd wordt, zal het boek pas na het auteursbezoek uitgeleverd worden. De auteur zal het boek op die datum signeren en jij haalt het boek dan op een later moment - wanneer het jou uitkomt - op bij Paagman, of je laat het boek desgewenst thuisbezorgen. Wel vragen wij je daarbij te letten op enkele spelregels en voorwaarden.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...