FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
11 november - Fred (Den Haag)

Alexander Rinnooy Kan

Alexander Rinnooy Kan
Alexander Rinnooy Kan
Interview door Maarten Dessing
Zondag 11 november 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 11 november 2018 is Alexander Rinnooy Kan te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Bordjes duiken geïnterviewd worden door journalist Maarten Dessing. Aansluitend zal hij signeren.

Bordjes duiken
‘Lang heb ik gedacht dat een beroep op ervaring als bron van gezag niet meer is dan een doorzichtige poging om jongeren buiten de deur te houden. Inmiddels ben ik er toch van overtuigd geraakt dat levenservaring als nuttig resultaat van vele kleine en grote belevenissen niet helemaal een verzinsel is.’ Zo opent de Alexander Rinnooy Kan de schets van zijn leven.
Rinnooy Kan kent de Nederlandse circuits van macht en invloed van binnenuit en gaf ze jarenlang mede vorm. Het ontwikkelen en overdragen van kennis heeft hem van jongs af aan als ideaal voor ogen gestaan. En dat is wat hij in dit klein memoriaal ook doet: aanstekelijk, intelligent en geestig deelt hij zijn vele ervaringen, en belijdt hij zijn liefde voor de kunst van het voorzitten en het onderhandelen, voor muziek en literatuur en voor reizen en koken.
Bordjes duiken is een elegante zoektocht naar wat de jaren in de wereld van de wetenschap, het bedrijfsleven, de politiek en de cultuur hem hebben opgeleverd. Geen afstandelijke analyse, maar een openhartig persoonlijk verslag.

Alexander Rinnooy Kan
Alexander Rinnooy Kan (1949) was onder meer rector magnificus in Rotterdam, voorzitter van VNO-NCW en de SER en lid van de raad van bestuur van ING. Nu is hij hoogleraar aan de UvA en Eerste Kamerlid voor D66.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €12,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...