FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
28 november

Alexander Münninghoff

Alexander Münninghoff
Alexander Münninghoff
Interview en signeren
Zaterdag 28 november 13:00 uur
Paagman vestiging Fred; Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 28 november is Alexander Münninghoff wederom te gast bij Paagman vestiging Fred. In een diepte interview door Arjan Peters gaat hij dieper in op zijn alom geprezen boek De stamhouder. De stamhouder heeft de Libris Geschiedenis Prijs en Prijs voor de Dagbladjournalistiek gewonnen en is genomineerd voor de NS publieksprijs.

De stamhouder
een familiekroniek
Ik ben geboren op 13 april 1944 in Posen, een oude Poolse stad die eeuwenlang Pozna werd genoemd. Maar toen ik er geboren werd, te midden van bombardementen die het einde der tijden leken aan te kondigen, was dit Posen een Duitse stad vanwaaruit Hitler-Duitsland zijn Heerestruppen naar de Sovjet-Unie had gestuurd en die nu de verminkten, de gewonden, de doden en een onafzienbare stoet vluchtelingen terugkreeg. Mijn familie had deel aan dat drama. Over hen gaat dit boek. En over de gevolgen van de oorlog. Over een sluwe grootvader, die op spectaculaire wijze een van de rijkste mensen van Letland was geworden, maar twee dagen voordat de oorlog uitbrak met zijn Russische vrouw en vier kinderen, met achterlating van al zijn bezittingen, moest vluchten naar Nederland. Over een naïeve vader, die aan het Oostfront, in het uniform van de Waffen ss, uit idealisme tegen de Sovjets vocht en vervolgens in Nederland ten onder ging. Over een moeder, die na de scheiding naar Duitsland vluchtte en mijn moeder niet mocht zijn. En over mij, de kleinzoon, de zoon, de stamhouder.

Alexander Münninghoff (Pozna, 1944) is journalist en Ruslandkenner. Hij is winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs, Prijs voor de Dagbladjournalistiek en genomineerd voor de NS publieksprijs. De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.

STEM op De stamhouder voor de NS publieksprijs

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...