FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
28 april - Fred (Den Haag)

Alfred Birney geannuleerd

Alfred Birney geannuleerd
Alfred Birney - Geannuleerd
Paagman vestiging Fred (Den Haag)

Zondag 28 april zou Alfred Birney te gast zijn in Paagman op de Frederik Hendriklaan. Helaas kan dit evenement wegens omstandigheden niet plaatsvinden.

Niemand bleef: Dagboek van Meneer B. 2005-2011
‘De nacht is mijn vijand als ik slaap, mijn vriend als ik waak.’ In 2005 wordt de wereld van Meneer B. kleiner als hij het na een hartinfarct rustig aan moet doen. In dit dagboek mijmert hij tijdens het herstel zonder schroom over voorbije liefdes, muziek maken, het schrijven, de boeken en de schrijvers die hem irriteren of inspireren. Hij fantaseert bij het uitzicht dat hij vanuit zijn flat heeft op vrijmoedige buurvrouwen. Hij maakt zich zorgen over zijn zoon die bij hem woont en zich afsluit. Gaandeweg herwint Meneer B. de lust om te schrijven en hij preludeert op een groots plan.
‘Met de berg aantekeningen van mijn vader en fragmenten van eigen hand zou het een dikke pil kunnen worden.’ Hij legt de kiem voor De tolk van Java.

Alfred Birney
Alfred Birney (1951) is een Nederlandse schrijver, essayist en columnist. In 2017 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman De tolk van Java. Veelvuldig terugkerende thema’s in zijn literaire werk zijn vervreemding van familie, voortdurend raadselen in verband hiermee oplossen en het onvermogen tot identificatie met moederland of vaderland.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...