FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
7 januari

Alleen op de wereld

Alleen op de wereld
Tiny Fisscher & Charlotte Dematons
Voorleestheater
Zaterdag 7 januari, 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 7 januari zijn Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons en vertaalster Tiny Fisscher om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Ze geven een vertelvoorstelling naar aanleiding van het zojuist verschenen en bejubelde Alleen op de wereld.

Alleen op de wereld  is het klassieke verhaal van Hector Malot over vondeling Rémi op zijn reis door Frankrijk. Deze schitterende editie werd geïllustreerd door Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons.

De reis van vondeling Rémi
Het geliefde 'Alleen op de wereld'  is niet weg te denken uit de canon van kinderboeken die al generaties lang een gevoelige snaar weten te raken. Het is het verhaal van de 8-jarige vondeling Rémi die door zijn pleegouders aan straatmuzikant Vitalis wordt verkocht. Daarmee begint zijn lange zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk, waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan.

Vertaald en bewerkt door Tiny Fisscher
Dankzij de toegankelijke bewerking door Tiny Fisscher kan een nieuwe lichting lezers snikken om het lot van vondeling Rémi. De nieuwe, soepele vertaling maakt deze editie geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Illustraties van Charlotte Dematons
Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons maakte de illustraties voor deze prachtige uitgave. Ter inspiratie volgde ze de route die Rémi door Frankrijk heeft afgelegd. Het resultaat liegt er niet om: schitterende illustraties, die het mooie, maar desolate Franse platteland en het harde leven in de stad op unieke wijze weergeven

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...