FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
8 juli - Fred (Den Haag) en Delft

Anna Enquist

Anna Enquist
Anna Enquist
Interview door Maarten Dessing
Zondag 8 juli 2018 13:00 en 15:30 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag) en Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 8 juli 2018 is Anna Enquist om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217 Den Haag. Vervolgens zal zij om 15:30 uur bij Paagman vestiging Delft, Choorstraat 1 te gast zijn. Bij beide vestigingen zal zij door Maarten Dessing worden geïnterviewd naar aanleiding van haar nieuwe boek Want de avond. Aansluitend zal zij signeren.

Want de avond
Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel, die culmineerde in de explosie van de woonboot waarop ze – als strijkkwartet – zaten te repeteren. Heleen, onder het motto Du musst dein Leben ändern, heeft zich onderworpen aan een extreme make-over. Jochem verschanst zich grimmig in zijn zwaarbeveiligd atelier. Zijn echtgenote Carolien, die bij de ramp een pink verloor, zeult rond met een majeure depressie die ze hoopt te verdrijven door in een opwelling het vliegtuig naar China te nemen waar Hugo heen is gevlucht om zich als cultureel ondernemer te storten op het organiseren van muzikale evenementen. Eenmaal daar raken zaken emotioneel op drift en ver weg in Nederland is het proces tegen topcrimineel Helleberg in de maak. Die zaak, waarin ze allen zullen moeten getuigen, hangt hun als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

Want de avond is het volstrekt opzichzelfstaande vervolg op Kwartet (2014).

Anna Enquist
Anna Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd verbonden aan het Sweelinckconservatorium  als docente en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica aan een instituut in Amsterdam. Daar deed zij analyses en therapieën en gaf zij cursussen aan verschillende opleidingen. Anna Enquist debuteerde met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf in 1988.


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...