FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
21 november

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl
Annejet van der Zijl
Interview door Eva Jinek
Zaterdag 21 november 16:00 uur
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 21 november presenteert Annejet van der Zijl om 16:00 uur haar nieuwste boek bij Paagman vestiging Fred. Eva Jinek verzorgt de presentatie van deze middag en daagt haar uit om meer te vertellen over de totstandkoming en achtergronden van De Amerikaanse Prinses.

De Amerikaanse Prinses
De Amerikaanse prinses
, waaraan Van der Zijl vier jaar werkte, beschrijft het turbulente en tot de verbeelding sprekende leven van Allene Tew (1872-1955), de peetmoeder van prinses Beatrix.
Opgegroeid in een stalhouderij op het Amerikaanse platteland, wist deze zakenvrouw zich op te werken tot een van de rijkste vrouwen van New York. Ze ging om met politici, kunstenaars en royalty en trouwde vijf keer, onder andere met een Duitse prins en een Russische graaf. Tijdens haar speurtocht stuitte Van der Zijl echter ook op de grote persoonlijke tragedies die Allene's leven tekenden en de onnavolgbare wijze waarop zij daarmee om ging.

Annejet van der Zijl
Annejet van der Zijl is een Nederlands schrijfster en historica. Tot dusver publiceerde ze vier boeken die allemaal bestsellers werden.
In 1998 debuteerde ze met Jagtlust. In 2002 verscheen Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt en twee jaar later volgde het alom geroemde Sonny Boy. In het voorjaar van 2010 verscheen Bernhard, waarmee zij promoveerde als historica aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...