FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
1 april - Fred (Den Haag)

Anton van Hooff

Anton van Hooff
Anton van Hooff
Dit evenement zal helaas niet doorgaan

Update 23-3-2020 13:45 uur:
Vanwege het coronavirus zal dit evenement niet doorgaan. De Week van de Klassieken is verplaatst naar september 2020.

Themaboekje Controverses: Beelden van de antieke wereld in het heden
Het themaboekje van de Week van de Klassieken is gewijd aan controverse. De oudheid is sinds de renaissance voor verschillende doeleinden ingezet, bijvoorbeeld door politici die klassieke voorbeelden aanhalen in hun betoog. In Controverses, het themaboekje dat ter gelegenheid van de Week van de Klassieken verschijnt, onderzoeken drie auteurs hoe dat vandaag de dag plaatsvindt. Anton van Hooff onderzoekt hoe controversieel homoseksualiteit was in de oudheid. Tom Buijtendorp pleit voor 'historische alertheid' om misbruik van het verleden te voorkomen. En Daan Nijssen houdt de beelden van de moderne Iraniërs van Cyrus de Grote en Darius I tegen het licht. Kim Beerden is de schrijver van het voorwoord.

Anton van Hooff
Anton van Hooff was docent oude geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen en publiceerde een reeks boeken over de oudheid.

Week van de Klassieken 2020
Van 26 maart tot en met 5 april 2020 vindt de Week van de Klassieken voor de dertiende keer plaats. Speciaal voor de Week van de Klassieken verschijnt het boekje Controverses: Beelden van de antieke wereld in het heden door auteurs Tom Buitendorp, Anton van Hooff en Daan Nijssen. Het boekje is een publicatie van Uitgeverij Omniboek en kost slechts € 3,99.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...