FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
30 april

Ayreon

Ayreon
Ayreon
Arjen Lucassen
Interview en signeren
Zondag 30 april 2017 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 30 april is Arjen Lucassen (Ayreon) om 13:00 uur te gast bij Paagman Velvet vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn nieuwe album The Source geeft hij een luistersessie en aansluitend zal hij signeren.

Ayreon
Arjen Lucassen is een Nederlands componist en gitarist. In de internationale hard-rockwereld zorgt hij regelmatig voor enige opschudding. Arjen Lucassen maakt metal-opera. Hij is voornamelijk bekend van zijn progressieve rockproject Ayreon. Voordat hij in 1995 zijn eerste cd uitbrengt onder de naam Ayreon, is gitarist Arjen Lucassen actief in en voor groepen als Mover, Pythagoras, Bodine en Vengeance.

Het verhaal van Ayreon leek met de albums 01011001 en The Theory Of Everything (beiden debuteerden in de top 3 van de Nederlandse album top 100) op een heel vanzelfsprekende manier afgerond te zijn. Creativiteit laat zich echter niet sturen of inperken, zo blijkt maar weer eens. Arjen Lucassen voegt met The Source een nieuw hoofdstuk toe aan het indrukwekkende oeuvre waarvoor hij in het midden van de jaren negentig de eerste steen legde. The Source biedt weer alles wat hem loyale fans over de hele wereld heeft opgeleverd: een ijzersterke cast aan zangers en muzikanten, meeslepende songs, een overweldigend geluid en een intrigerend verhaal.

The Source
The Source
speelt zich aanvankelijk af op Alpha, een planeet die zes miljard jaar geleden op een crisis afstevende. Ecologische en politieke catastrofes dreigen het leven er onmogelijk te maken voor de mensheid. Even lijkt de hulp van computers ? The ?Frame ? het noodlot af te kunnen wenden. Ze zijn de mensen echter in intelligentie inmiddels ontstegen en lijken zich te beseffen dat hun scheppers juist het grote probleem vormen. The Frame wil best orde op zaken stellen, maar lijkt van zins zich ook meteen van de mensheid te willen ontdoen. Uiteindelijk is er voor de bewoners van Alpha geen andere optie dan een goed heenkomen zoeken naar een veiliger oord. Het is het uitgangspunt voor een verhaal dat alles in zich heeft wat de epossen van Ayreon al jaren zo eindeloos fascinerend maakt.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...