FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
8 september - Fred (Den Haag)

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg
Arnon Grunberg
Interview door Arjan Peters
Zaterdag 8 september 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 8 september 2018 is Arnon Grunberg om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal over zijn nieuwe boek Goede mannen geïnterviewd worden door literair criticus Arjan Peters. Aansluitend zal hij signeren.

Goede mannen
Geniek Janowski, brandweerman, liefdevolle echtgenoot, vader van twee zonen, mede-eigenaar van een pony en fatsoenlijk burger te Heerlen, wordt op een dag getuchtigd door het noodlot.
De mannen van de C-ploeg slepen Janowski, die door iedereen de Pool wordt genoemd, erdoorheen en de vrouw van collega Beckers staat voor de deur met eetbare troost. Hun troost blijkt echter nog meer onheil te brengen. De Pool besluit daarop niet te walgen van zijn lot maar het te beminnen.
Goede mannen is een ontroerende en wanhopige roman over een vader die denkt dat een goede man altijd een stapje opzij doet, dat goed zijn niet veel anders is dan verlangen naar het goede. Minder goede verlangens leg je gewoon het zwijgen op.

Arnon Grunberg
Arnon Grunberg (1971) is een Nederlandse schrijver van joodse komaf. Op 23-jarige leeftijd debuteerde Grunberg met Blauwe maandagen, een sterk autobiografische roman, waarin onder andere de oorlogservaringen van zijn ouders aan bod komen. Hij heeft al vele prijzen op zijn naam mogen noteren, waaronder zijn veelbesproken roman Tirza (2006), over de allesomvattende liefde van een vader voor zijn dochter, waarmee hij onder andere de Libris-literatuurprijs en de Gouden Uil won. Van 2010 tot en met 2018 schreef hij een dagelijkse column Voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...