FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
Archief
11 januari - Fred (Den Haag)

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg
Arnon Grunberg
Interview door Jean-Pierre Geelen
Zaterdag 11 januari 2020 14:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 11 januari is Arnon Grunberg om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Bezette gebieden geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen. Aansluitend zal hij signeren. 

Bezette gebieden
Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost - en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël.
Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem - en zijn vader - naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.
Bezette gebieden is een hartverscheurende, maar ook zeer komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, over schuldige affaires op onschuldige plekken, en onschuldige affaires op schuldige plekken.

Arnon Grunberg
Arnon Grunberg (1971) is een Nederlandse schrijver van joodse komaf. Op 23-jarige leeftijd debuteerde Grunberg met Blauwe maandagen, een sterk autobiografische roman, waarin onder andere de oorlogservaringen van zijn ouders aan bod komen. Hij heeft al vele prijzen op zijn naam mogen noteren, waaronder zijn veelbesproken roman Tirza (2006), over de allesomvattende liefde van een vader voor zijn dochter, waarmee hij onder andere de Libris-literatuurprijs en de Gouden Uil won. Van 2010 tot en met 2018 schreef hij een dagelijkse column Voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...