FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
7 mei

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg
Arnon Grunberg
Interview door Hugo Borst
Zaterdag 7 mei 13:30 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 7 mei om 13:30 is Arnon Grunberg te gast in Paagman op de Frederik Hendriklaan. Naar aanleiding van het verschijnen van Moedervlekken zal hij worden geïnterviewd door Hugo Borst, schrijver van het boek Ma. Aansluitend signeren zij.

 

Moedervlekken
Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suicide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren.

Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum.

Moedervlekken is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven – en niet dood kunnen gaan – zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.

Arnon Grunberg
Arnon Grunber (1971) en werd op zeventienjarige leeftijd van school gestuurd. Zijn eerste roman, Blauwe maandagen, werd een bestseller in heel Europa hij was toen slechts drieëntwintig jaar oud.
Tegenwoordig woont en werkt Arnon Grunberg in New York. Hij schrijft voor diverse Europese en Amerikaanse kranten en tijdschriften en houdt een weblog bij op Hij schrijft wekelijks als De mensendokter een bijdrage voor Vrij Nederland en heeft een dagelijkse column in de Volkskrant, Voetnoot, die in 2012 in boekvorm werd gebundeld.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...