FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Auteur
  6. >
  7. Maurice Leblanc

De boeken over Arsène Lupin: bekend van de Netflix-serie Lupin!

Op een rommelmarkt in Frankrijk vindt uitgever Martijn Couwenhoven van uitgeverij Oevers voor €0,50 een boek over gentleman inbreker Arsène Lupin, geschreven door Maurice Leblanc. Hij is meteen gecharmeerd van deze originele literatuur, en omdat het in Nederland nog onbekend is - in Frankrijk is Lupin een grote held - besluit hij het uit te geven. De eerste druk van 1000 stuks verkoopt uit in drie jaar, maar als Netflix begin dit jaar met de serie Lupin komt, gaan de boeken in herdruk en verkoopt hij binnen drie weken 10.000 stuks!

Het leuke aan de serie is dat het niet gebaseerd is op het boek, maar dat de hoofdpersoon in de serie zich laat inspireren door Arsène Lupin, de hoofdpersoon uit het boek.

Maurice Leblanc begon met het schrijven van de Lupinverhalen in 1907. Leblanc werd gevraagd over een tegenhanger van Sherlock Holmes te schrijven, maar dan voor de Fransen. Leblanc wilde niet nog een detective schrijven en bedacht een andere invalshoek, die van een charmante inbreker. Arsène Lupin was geboren. Vanaf 11 juni zijn er weer vijf nieuwe Lupinafleveringen op Netflix te zien!

Alle boeken van Maurice Leblanc (25 boeken). Klanten op paagman.nl zochten Maurice Leblanc ook in "Thrillers & Spanning"

25 ARTIKELEN
ebooksalles
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Hide filter Serie
Meer Minder
Hide filter Taal
Meer Minder
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...