FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 17:30 uur
Archief
19 november

Arthur Japin

Arthur Japin
Arthur Japin
Lezing en signeren
Donderdag 19 november 19:00 uur
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdagavond 19 november om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Naar aanleiding van zijn nieuwe roman De gevleugelde vertelt hij en signeert hij aansluitend.

De gevleugelde
Hartstocht en luchtvaart in de Parijse belle époque. Alberto Santos-Dumont groeit in afzondering op in Brazilië. Zijn enige afleiding zijn de romans van Jules Verne, waarvan niemand hem vertelt dat ze verzonnen zijn. Hij besluit te worden als de ontdekkingsreizigers over wie hij leest en droomt ervan om, zoals zij, te kunnen vliegen. Wanneer hij op zijn achttiende een fortuin erft en zich vestigt in het Parijs van de belle époque, blijkt de werkelijkheid volstrekt anders dan hij hoopte. Tussen de mensen kan hij niet aarden en hij wil maar één ding: omhoog! Hij bevestigt zijn stoelen en tafels aan het plafond en dineert hangend. Daar ook ontvangt hij Albert Chapin, een stalknecht, die hij in dienst neemt als mecanicien. De twee worden onafscheidelijk. Samen bouwen ze de eerste bestuurbare ballon en later het eerste vliegtuig. In 1932, terug in Brazilië, wordt hij gevierd als uitvinder en is hij een volksheld, maar zijn vinding is een oorlogswapen geworden. Dictator Vargas bombardeert er zijn tegenstanders mee vanuit de lucht. Gedesillusioneerd slaat Santos-Dumont de hand aan zichzelf. Maar zijn hart krijgt geen rust. Dat begint letterlijk aan een jarenlange tocht.

Arthur Japin
Arthur Japin is een van de bekendste Nederlandstalige auteurs. Zijn grote historische romans – De zwarte met het witte hart, Een schitterend gebrek, De overgave en Vaslav – werden wereldwijd successen. Van zijn werk werden alleen al in Nederland meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...