FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 17:30 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Auteur
  6. >
  7. Charlotte Dematons

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons (1957) is opgegroeid in Frankrijk en kwam na haar middelbare school naar Nederland. Hier ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Sindsdien heeft Charlotte Dematons illustraties gemaakt voor een groot aantal uitgeverijen en tijdschriften. Voor Grimm ontving Charlotte Dematons de Zilveren Penseel 2006. De gele ballon (2003) van Charlotte Dematons is al jaren één van de best verkochte prentenboeken in Nederland.

In 2020 verscheen het prentenboek Alfabet en gaat precies waarover je denkt dat het gaat. Elke letter heeft zijn eigen uitgebreide tekening. Het is een oneindig zoekavontuur. Een kleine greep uit de letter K: kring, kruiwagen, katrol, kabouterkampvuur, kerststukje, knakworst en dat allemaal in een super drukke kleuterklas. Niets op de tekeningen is per ongeluk. Wij spraken Charlotte Dematons over Alfabet voor ons online magazine PaagMag. Lees hier het interview!

Sinterklaas in een nieuw jasje

Jaren geleden logeerde Charlotte Dematons één week op het landgoed van Sinterklaas in Spanje. Ze tekende er alles wat zij zag en maakte een prentenboek met wel duizend verhalen. Sindsdien is er veel veranderd in de wereld. Zo ook in die van Sinterklaas. Al jaren wordt vol verwachting uitgekeken naar de herziene editie van deze succesvolle klassieker over Sinterklaas en zijn Pieten. Dematons werkte ruim twee jaar aan het veranderen van de prenten uit haar oorspronkelijke boek. Zo ontstond een nieuw prentenboek, dat past bij de tijd van nu, voor kinderen van nu. Charlotte Dematons: "De wereld is veranderd en zo ook die van Sinterklaas. 'Maak toch een heel nieuw prentenboek!' zeiden de meeste mensen. Dat wilde ik niet. Aanpassingen maken in de oude platen leek mij het beste. Het omslag, de schutbladen en de terugvaart heb ik wél helemaal opnieuw getekend. Ook 'De Pietenflat' en 'De training voor Hulppieten' zijn nieuw: deze bestonden niet in het oorspronkelijke boek."

In de eerste oplage van Sinterklaas zal als geschenk van Charlotte aan haar kijklezers de Sinterklaaskrant zitten. Een echt collector's item! In deze Sinterklaaskrant wordt nog veel meer uit de doeken gedaan over de veranderingen. Er is niet één plaat in het boek te vinden waaraan niets is verschilderd. Als je denkt: Hé deze illustratie is hetzelfde gebleven... kijk dan nog eens goed!
 
In verband met overweldigende belangstelling en om alle kinderschoenen gevuld te krijgen, gelden de volgende voorwaarden:
- maximaal 2 exemplaren per klant
- alleen verkrijgbaar in de winkels van Paagman (zolang de voorraad strekt)
- online bestellen voor bezorging is helaas niet mogelijk
- online bestellingen voor afhalen in een van onze winkels (tot maximaal 2 exemplaren) is wel mogelijk, wij houden uw bestelling maximaal 3 werkdagen voor u gereserveerd

Alle boeken van Charlotte Dematons (15 boeken). Klanten op paagman.nl zochten Charlotte Dematons ook in "Peuter & Kleuterboeken"

15 ARTIKELEN
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Hide filter Taal
Meer Minder
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...