FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
14 mei

Barry Hay

Barry Hay
Barry Hay
Velvet luistersessie en signeren
Zaterdag 14 mei 15:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 14 mei is Barry Hay om 15:00 te gast bij Paagman Velvet vestiging Fred. Naar aanleiding van het debuutalbum van zijn Flying V Formation zal er een luistersessie plaatsvinden waarin hij ook geïnterviewd zal worden door Menno Pot. Aansluitend zal hij signeren.

Barry Hay's Flying V Formation
Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: "De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! We are going to blow you away! Flying V Formation is in orbit!"

Vier jaar nadat Barry Hay besloot een nieuw project op te starten, is het op 13 mei 2016 dan zover: het debuutalbum van zijn Flying V Formation. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle, jonge muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als voorman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring. Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda's op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in.

Onder aanvoering van Barry Hay heeft de Flying V Formation de rauwe live-energie perfect weten te vangen op een coherent en onvervalst rock & roll album. Luister maar eens naar het openingsnummer Wait a Minute, waar direct de toon mee wordt gezet, of het heerlijk slepende I’m Not Drowning (een cover van een onbekend akoestisch nummer van Steve Winwood), pure rocktracks als The Machine en Turn Around en het messcherpe Razorblade. Rustmomenten zijn er ook in de vorm van een cover van het Rickie Lee Jones nummer Circle In The Sand en het prachtig beschouwende, bijna zes minuten durende sluitstuk Beautiful Life. Om maar eens te onderstrepen dat Barry Hays Flying V Formation een echte live-band is, bevat het acht nummers tellende album als bonus de twee live-tracks Firewater (bekend in het origineel van Micheal Smotherman) en de Tom Waits cover Going Out West. Beiden zijn in oktober 2012 in het Paard van Troje in Den Haag opgenomen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...