FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
10 september - Fred (Den Haag)

Bart van Es

Bart van Es
Bart van Es
Boekpresentatie
Interview door Ad van Liempt
Maandag 10 september 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Maandag 10 september 2018 is Bart van Es om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal zijn boek Ver-geet-mij-niet presenteren. Ad van Liempt zal Bart van Es en hoofdpersoon Lien de Jong interviewen. Aansluitend zal Bart van Es signeren.

Ver-geet-mij-niet
Oxford-hoogleraar Bart van Es verliet Nederland jaren geleden, maar één verhaal uit zijn kindertijd verliet hem nooit, het verhaal over het jonge Joodse meisje Lientje dat door zijn grootouders verborgen werd gehouden voor de nazi’s. Ze voedden het meisje op als hun eigen dochter, maar decennia na de oorlog werd het contact plots verbroken. Wat is haar verhaal? En wat veroorzaakte die diepe breuk?

Als Van Es Lientjes poëziealbum op een dag in handen krijgt, besluit hij haar op te zoeken. Ze is inmiddels in de tachtig en woont in Amsterdam. Tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap, maar Lientjes verhalen brengen ook verschrikkelijke gebeurtenissen aan het licht.

Ver-geet-mij-niet is een verhaal over tegenstrijdigheden – over grote moed en vrijgevigheid, maar ook over verkeerde intenties en diepe wonden. Over hoe onze pijnlijkste ervaringen ons vormen en hoe we ermee in het reine kunnen komen, zelfs een mensenleven later.

Bart van Es
Bart van Es (1972) is een academicus en docent Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Hij promoveerde in Cambridge en schreef verscheidene boeken, waaronder Shakespeare’s Comedies (2013).

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €12,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...