FRED (Den Haag): Online 24/7 geopend
CENTRUM (Den Haag): Online 24/7 geopend
DELFT: Online 24/7 geopend
MALL: Online 24/7 geopend
Agenda
Archief
24 februari - Fred (Den Haag)

Bart van Loo

Bart van Loo
Bart van Loo
Lezing
Zondag 24 februari 2019 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 24 februari 2019 is Bart van Loo om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal een lezing over zijn boek De Bourgondiërs geven. Aansluitend zal hij signeren.

De Bourgondiërs
De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Bart van Loo
Bart Van Loo (1973) is een Vlaams schrijver en conferencier. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de afgelopen jaren onder andere Frankrijktrilogie (2011) en Napoleon (2014).

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...