FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
16 juni - vestiging FRED

Bart van Loo

Bart van Loo
Bart van Loo
Muzikale lezing
disndag 16 juni 19:00
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Dinsdagavond 16 juni is auteur en francofiel Bart van Loo (bekend van De Wereld Draait Door) om 19:00 uur te gast. Op 19 en 20 juni is de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo. In de week voorafgaand hieraan, geeft Bart van Loo een muzikale lezing naar aanleiding van zijn boek Napoleon - De schaduw van de revolutie. Samen met gitarist Geert Hellings vertelt hij over Napoleon.

Napoleon
Van Loo heeft altijd al iets gehad met de verliezer van de slag bij Waterloo. U weet wel, de kleine keizer met zijn hand steevast op borsthoogte en die eeuwige punthoed op zijn hoofd. Napoleon Bonaparte is grote geschiedenis verstild tot een silhouet. Van Loo probeert in deze voorstelling achter het silhouet te kijken, voorbij de clichés, en gaat op zoek gaan naar de mens van vlees en bloed. Dat levert een autobiografische vertelling op waarin hij zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Napoleon legt. Zoals altijd bij Van Loo vormen bevlogenheid, humor en kennis van zaken de drijvende kracht van zijn optreden.

Bart Van Loo heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. In De Wereld Draait Door slaagt de francofiel er telkens in om Matthijs van Nieuwkerk met open mond te laten luisteren en in het theater trekt hij volle zalen. Maar tegelijkertijd is hij de auteur van de geprezen bestsellers Chanson en Napoleon. Tijdens de succesvoorstelling Chanson. Une belle histoire raakte hij bevriend met Geert Hellings, de gitarist van Eddy et les Vedettes. Hellings is in de eerste plaats singer-songwriter en de frontman van Stanton, maar ook de vaste begeleider van o.a. Guido Belcanto.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...