FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
3 juli - Fred (Den Haag)

Bas Meeuws

Bas Meeuws
Bas Meeuws
Lezing
Woensdag 3 juli 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op woensdag 3 juli is Bas Meeuws om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Bas Meeuws Flower Pieces een lezing geven. Aansluitend zal hij signeren. 

Bas Meeuws Flower Pieces
Bas Meeuws' foto's zijn van een ouderwetse schoonheid en tegelijk radicaal hedendaags. Bloem per bloem stelt hij zijn stillevens samen, maar dan wel digitaal: de basis voor Meeuws' monumentale werken zijn digitale foto's van individuele bloemen. Ze knipogen naar de oude Hollandse meesters van de zeventiende eeuw: hun zin voor luxe, maar ook hun oog voor het vergankelijke. Meeuws raakte met zijn bloemstillevens een snaar in de kunstwereld en maakt furore in de Amerikaanse en Aziatische kunstwereld. Hij wordt vertegenwoordigd door Nederlandse, Taiwanese en Indiase galerieën en exposeert van Amsterdam tot New Delhi. Flower Pieces is een waar kunstwerk geworden, een object om te koesteren, net als de werken van Bas Meeuws.

Bas Meeuws
Bas Meeuws (1974) is een fotograaf, die het traditionele, Hollandse genre van het bloemstilleven nieuw leven inblaast. Meeuws componeert zijn foto’s zoals de oude meesters dat deden: bloem voor bloem, één en al luxe en pracht. Het resultaat is gelaagd werk, dat de tijd overstijgt. Meeuws is geboren in Heerlen, en groeide op in het dorp Spaubeek. Na het atheneum rondde hij een hbo-opleiding tot fysiotherapeut af; later specialiseerde hij zich tot manueel therapeut. Meeuws is getrouwd en heeft twee kinderen. Op het terrein van digitale fotografie is hij autodidact en allround; hij bekwaamde zich in documentaire-, portret-, natuur- en kinderfotografie. Pas in het bloemstilleven kwamen al zijn interesses samen: schoonheid, natuur, technische uitdaging, betekenis en kunst.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...