FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
21 april

Bas Eickhout

Bas Eickhout
Bas Eickhout
Boekpresentatie en signeren
Donderdag 21 april 16:30 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Aan de vooravond van het ondertekenen van het klimaatakkoord presenteert Europarlementariër Bas Eickhout op donderdag 21 april zijn boek. In het politiek hart van Den Haag in Paagman op Lange Poten 41 vertelt hij om 16:30 uur over zijn boek klimaatmores en zal hij na afloop signeren.

Klimaatmores
'We hebben een klimaatprobleem en we lossen het niet op. Waarom niet? In dit boek legt Bas Eickhout de vinger op de zere plek: de politiek.' - Jan Terlouw in het voorwoord
Bas Eickhout vertegenwoordigt GroenLinks in Brussel en was in 2014 nummer 1 in de 'Duurzame 100' van Trouw.

In het internationale veld zijn politici in woorden van goede wil, maar ze krijgen vaak last van koudwatervrees op het moment dat er handtekeningen moeten worden gezet onder concreet klimaatbeleid, schrijft Europarlementariër Bas Eickhout in Klimaatmores. Er zijn uitzonderingen, zoals Duitsland en Denemarken. Die landen hebben al jaren geleden besloten dat het anders moet. Denemarken exporteert inmiddels windenergie en in Duitsland is kernenergie binnenkort verleden tijd.

Een schril contrast met Nederland, waar voor elke windmolen en loopgravengevecht gevoerd moet worden en sommige politici weg komen met argumenten als 'windmolens draaien op subsidie', waarbij ze steevast verzwijgen dat de fossiele industrie een veel grotere subsidie vreter is. En dat terwijl in Denemarken de economie draait op windmolens, in plaats van andersom. Als de aarde ons lief is en we de longen van onze kinderen en kleinkinderen schoon willen houden, dan is er geen keuze: we moeten radicaal naar een andere norm.

Bas Eickout
Bas Eickhout (1976) studeerde scheikunde en milieukunde en werkte als klimaatwetenschapper voor het Planbureau voor de Leefomgeving. In 2009 verruilde hij deze baan voor een plaats in het Europees Parlement. Als delegatieleider van GroenLinks was hij aanwezig op de klimaattop in Parijs. Momenteel is hij coördinator van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar het dieselgateschandaal bij Volkswagen. In Klimaatmores doet hij een boekje open over zijn ervaringen met andere politici, lobbyisten en journalisten. Daarbij spaart hij zijn collega's, zijn eigen partij en ook zichzelf niet.

 

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Bas Eickhout
*
*
*
*
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...