FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
3 juni - vestiging FRED

Bas Pronk

Bas Pronk
Bas Pronk
Boekpresentatie
Woensdag 3 juni 19:00
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden
Woensdag 3 juni om 19:00 uur presenteert Bas Pronk zijn boek Obsessie bij Paagman vestiging Fred.

Een doel nastreven is eenvoudig, tenzij het écht ambitieus is - Bas Pronk

Obessie
Obsessie gaat over zijn zenuwslopende race tegen de klok die gedetailleerd en met informatieve trainings- en parcoursdetails wordt beschreven. Maar Obsessie gaat ook over de onderliggende psychologie van recreatief “topsporten”. Over motivatie, faalangst, discipline, relativering, onzekerheid en vrijwillig pijn lijden. Over balans vinden of doorslaan naar obsessief gedrag.
Bas is een anonieme fietser die symbool staat voor honderdduizenden mensen in Nederland: de recreatieve sporters, die in de weekenden de fietspaden, looppaden, sportvelden en zwembaden bevolken. Die elk op hun eigen niveau doelen koppelen aan hun hobby. En daarin kunnen doorslaan. Deze sporters betreden in Obsessie een wereld van herkenning.

Bas Pronk (1982) is een recreatieve fietser met een doel. Bij de loodzware Alpenkoers La Marmotte moet hij van zichzelf een gouden medaille halen. Finishen binnen 8 uur en 13 minuten is de missie. Bij deze “Koninginnenrit van de Tour de France” is dat voor weinigen weggelegd. Onhaalbaar voor hem. Of toch niet?

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...