FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
25 januari

Benji Davies

Benji Davies
Benji Davies
Voorleestheater
Woensdag 25 januari, 14:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdag 25 januari is de Brit Benji Davies, maker van het Prentenboek van het jaar De kleine walvis, om 14:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen is hij samen met vertaler Edward van de Vendel te gast.

De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Het boek zal een centrale rol vervullen in de De Nationale Voorleesdagen 2017.

In De kleine walvis woont Boy samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Mini-editie met web-app
Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek uit in een mini-editie, die vanaf 25 januari in de boekwinkel te koop is voor € 4,95. Inclusief gratis web-app. De web-app is een online applicatie en is alleen gratis toegankelijk bij aankoop van een mini-editie. De web-app bevat onder andere een animatie van het verhaal en een spelletje.

Benji Davies is een Britse kinderboekenauteur en illustrator. In 2014 won hij met The Storm Whale de Oscar’s First Book Prize. Het boek werd in 2015 in het Nederlands vertaald als De kleine walvis door Edward van de Vendel. Voor zijn illustraties in Grandad’s Island (Het eiland van opa) won hij in 2015 in de categorie prentenboeken de World Illustration Awards, een prijs die Quentin Blake eerder ook in ontvangst nam.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...