FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
30 mei

Ben Moser

Ben Moser
Ben Moser
Boekpresentatie en interview door Sander Pleij
Maandag 30 mei 19:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandag 30 mei om 19:00 uur is Ben Moser te gast bij Paagman vestiging Fred. Tijdens deze avond wordt hij geïnterviewd door Sander Pleij over zijn boek Clarice Lispector. De biografie. Aansluitend zal hij signeren.

Clarice Lispector de biografie
Ze wordt vergeleken met Borges, Kafka en Nabokov, ‘die vrouw die eruit zag als Marlene Dietrich en schreef als Virginia Woolf’, en beleeft een golf van populariteit over de hele wereld, veertig jaar na haar dood: Clarice Lispector. Geboren in het nachtmerrieachtige landschap van Oekraïne na de Eerste Wereldoorlog, werd de nauwelijks volwassen Clarice een persoon wier schoonheid, intellect en excentriciteit Brazilië fascineerden. Clarice Lispector. De biografie vertelt hoe deze uitzonderlijke vrouw ondanks een lange ballingschap en persoonlijke problemen uitgroeide tot een groot schrijfster, en ontrafelt op weergaloze wijze de haar omringende mythes.

Ben Moser
Ben Moser (1976) is schrijver, redacteur, criticus en vertaler. Hij is geboren in Houston, Texas en  sinds 2002 in Nederland. Na zijn middelbare school in Texas en Frankrijk studeerde hij aan de universiteiten van Brown (USA) en Rio de Janeiro, respectievelijk geschiedenis en Portugese en Braziliaanse literatuur. Zijn M.A. en Ph.D. behaalde hij aan de Universiteit van Utrecht. Werkte onder andere bij het tijdschrift Foreign Affairs in New York en was ‘columnist nieuwe boeken’ voor Harper’s Magazine en medewerker beeldende kunst en literatuur voor The New York Review of Books. Zijn, zeer lovend ontvangen Why this world; a biography of Clarice Lispector verscheen bij Oxford University Press in Amerika en bovendien in het Verenigd Koninkrijk, Brazilie en Portugal. Als pleitbezorger van het werk van Lispector is hij eindredacteur van de nieuwe Engelse vertalingen van haar werk. Moser is lid van het bestuur van de National Book Critics Circle en publiceerde, dankzij zijn kennis van vele talen, vertalingen uit het Frans, Spaans, Portugees en het Nederlands.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...