FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
25 juni - Fred (Den Haag)

Bère Miesen

Bère Miesen
Bère Miesen
Interactieve lezing
Dinsdag 25 juni 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op dinsdag 25 juni is Bère Miesen om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Je suis dementie een interactieve lezing geven. Aansluitend zal hij signeren. 

Je suis dementie
Psychogerontoloog en dichter dr. Bère Miesen staat al decennia lang op de bres om de problematiek van dementie voor het voetlicht te brengen, onder andere als oprichter van het Alzheimer Café. Bère Miesen wil met de titel Je suis dementie getuigen van zijn solidariteit en compassie met de slachtoffers van dementie en wil een advocaat zijn die niet opgeeft om hun lot openbaar te maken en daarom wegen zoekt en opent om hun lijden te verlichten. In een dertigtal minicolleges - over de impact van dementie op de persoon zelf, diens familie en verzorgenden, euthanasie en media - bundelt Miesen op een praktische, handzame manier zijn kennis die hij gedurende zijn vijftigjarige carrière in de psychogeriatrie opdeed om zo de beeldvorming over dementie te complementeren. De minicolleges worden afgewisseld met gedichten. Voor mensen met dementie en hun familieleden wil het boek een steun in de rug zijn bij het omgaan met het ziekteproces. Miesen ontving in 2010 de Novartis Dementieprijs van Alzheimer Nederland. Hij heeft talloze publicaties over dementie op zijn naam staan. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Grieks en Japans.

Bère Miesen
Psychogerontoloog Dr. Bère Miesen (1946) is een van de eerste psychologen in Nederland die zich met dementie bezighield. Tijdens zijn vijftigjarige carrière schreef hij talloze (inter)nationale publicaties. Hij was als lector psychogeriatrie verbonden aan de Haagse Hogeschool en is de grondlegger van het Alzheimer Café, een initiatief dat wereldwijd navolging kreeg.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...