FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
6 december

Irene van Lippe - Biesterfeld

Irene van Lippe - Biesterfeld
Irene van Lippe - Biesterfeld
Interview en signeren
Dinsdag 6 december 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Dinsdagavond 6 december is Irene van Lippe - Biesterfeld om  19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van haar boek Berglaas wordt zij geïnterviewd door Prof. dr. H.A.M. (Henk) Manschot.

Bergplaas
Inspirerend voor iedereen met interesse in natuur, filosofie en duurzaamheid. Het persoonlijke verhaal van Prinses Irene. Met een voorwoord van Claudia de Breij.

Midden in Zuid-Afrika ligt de halfwoestijn de Karoo. Ruim 15 jaar geleden kocht Irene van Lippe-Biesterfeld hier een gebied van ruim 5000 hectare. Ze zette zich in voor herstel van de oorspronkelijke natuur, en ontwikkelde ook initiatieven waarmee ze mensen hun relatie met de natuur wil laten ontdekken. Bergplaas is haar persoonlijke verhaal over deze bijzondere plek. Met inspirerende teksten, afgewisseld met schitterende landschapsfotografie, authentieke dagboekfragmenten en eigen tekeningen, beschrijft ze de totstandkoming van Bergplaas, de pijnlijke confrontaties, de gevolgen van natuurgeweld maar vooral de schoonheid en puurheid van het harde Zuid-Afrikaanse landschap. Prinses Irene laat de lezer nadenken over hoe wij omgaan met de aarde, wat duurzaamheid betekent, en verwoordt haar visie op de relatie tussen de mens en zijn of haar omgeving. In haar persoonlijke levensfilosofie staat het onderwerp 'verbinding' centraal. Een inspirerend boek voor iedereen met interesse in natuur, filosofie, spiritualiteit en persoonlijke groei.

"Verdeeldheid ís er al; die hoef ik niet te versterken. Ik zoek naar iets wat we samen hebben, wat we samen kunnen. En ik zoek mensen die me daarbij inspireren. Mensen die de moed hebben om anders te zijn. Om te veranderen. Mensen die denken 'dit moet anders kunnen' en het dan ook doen..." - uit het voorwoord van Claudia de Breij

Prinses Irene
Irene van Lippe-Biesterfeld is een voorvechter van het herstel van de relatie tussen mens en natuur. Ze startte o.a. het NatuurCollege en Stichting NatuurWijs en geeft trainingen in Nederland en Zuid-Afrika.

Prof. dr. H.A.M. (Henk) Manschot is hoogleraar Filosofie en Ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Hij schreef het boek Blijf de Aarde trouw, Pleidooi voor een Nietzscheaanse Terrasofie.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...