FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
23 september

Bert Kreuk

Bert Kreuk
Bert Kreuk
Interview door Isabelle Paagman
Zaterdag 23 september 2017 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 23 september is kunstverzamelaar Bert Kreuk om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn boek Art flipper wordt hij geïnterviewd door Isabelle Paagman, senior director contemporary art bij Sotheby's in Londen. Hij zal aansluitend signeren. 

 

Art flipper achter de schermen van de kunstwereld: de ervaringen van een topverzamelaar
Wat Luyendijk deed voor de financiële wereld, doet Bert Kreuk nu voor de kunstwereld.

Bert Kreuk heeft een collectie van tegen de 750 stukken van internationaal befaamde kunstenaars en kan als geen ander een sluier oplichten van een wereld die voor de meeste mensen nauwelijks te doorgronden is, maar wel een enorme aantrekkingskracht uitoefent. De uitdrukking 'het is wat een gek ervoor geeft' blijkt meer op waarheid gebaseerd dan de meeste mensen durven denken.

Kunst bekijken en later verzamelen was voor Bert Kreuk ontspanning. Hij verdiepte zich in een wereld die hem mateloos fascineerde, wat uiteindelijk leidde tot een van de betere kunstcollecties ter wereld. Omdat hij zich niet wilde onderwerpen aan de zogenaamde 'ongeschreven regels' van de internationale kunstwereld - die vooral een kleine groep insiders lijken te dienen - kreeg hij al snel het neerbuigende predicaat 'art flipper'.

Bert Kreuk kwam recent wereldwijd in het nieuws toen hij de eerste vlag kocht die wapperde op de boot die de landingsschepen de weg wees op D-day. Voor de ervaren verzamelaar met stukken van Monet, Mondriaan, Picasso, Hirst en Pissarro was het de meest emotionele aankoop die hij ooit deed. De vlag vertegenwoordigde voor hem de strijd voor vrijheid en hoe deze vaak veel minder vanzelfsprekend is dan men denkt. Maar de vlag staat ook symbool voor zijn Amerikaanse Droom: Kreuk wist zijn zakelijke succes vooral in Amerika te behalen.
 


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...