FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
2 februari

De Bierrevolutie

De Bierrevolutie
De bierrevolutie
Lezing en proeverij
Donderdag 2 februari 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 2 februari zijn Jan Willem Kaldenbach en Edo Dijksterhuis om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van hun boek de De bierrevolutie geven zij een lezing met bierproeverij i.s.m. brouwerij Kompaan.

De bierrevolutie
Tot tien jaar geleden was pils nog koning en beheerste een handvol brouwers de Nederlandse markt. Nu heeft ons land een hogere brouwersdichtheid dan de VS, Groot-Brittannië en zelfs bierparadijs België. En dat resulteert in een enorm scala speciaalbieren. Soms op basis van traditionele recepten, andere keren ronduit experimenteel. Het smaakpalet is opgerekt en kan wedijveren met het wijnaanbod.

Die smaakrevolutie past in een tijd waarin de roep om authentiek voedsel steeds luider klinkt. De nieuwe brouwerssector werkt vaak op ambachtelijke wijze en met lokaal geproduceerde grondstoffen. Financiering gebeurt via crowdfunding en de onderlinge solidariteit is ongekend. Het is een doe-het-zelf cultuur met een eigentijds verhaal.

In dit boek wordt een dwarsdoorsnede van bier brouwend Nederland geportretteerd in woord en beeld. Van de traditionalist met liefde voor de lokale geschiedenis tot de hipsters die met wilde gisten aan de haal gaan, en van brouwende anarchisten tot monniken die de historische draad weer oppakken.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...