FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
20 februari

Loes Riphagen

Loes Riphagen
Loes Riphagen
Voorlezen en signeren
Tijdens doorlopende expositie
20 februari 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis

Tot maandag 29 februari is de expositie The making of… Bij de neus genomen te zien Paagman centrum. Bij de neus genomen is het allereerste koffietafel-prentenboek van de hand van Loes Riphagen. Op 20 februari komt Loes om 14:00 uur zelf voorlezen bij haar expositie en vertelt ons dan meer over hoe zij dit boek maakte. De illustraties zijn gemaakt in een vernieuwende combinatie van collage- en tekentechnieken.

Bij de neus genomen van Loes Riphagen

Loes Riphagen laat zich van een andere kant zien met haar nieuwe prentenboek Bij de neus genomen. Deze zeer verzorgde uitgave heeft goudfolie op het omslag en gestanste pagina's wat dit prentenboek tot een waar must-have-kunstwerk maakt! De uitsneden maken de lezer nieuwsgierig naar het verloop van het avontuur, en de betoverende uitvoering van het prentenboek zorgt voor uren kijkplezier.
Bekijk hier het fantastische filmpje over het boek

Een kleine olifant stelt nieuwsgierige vragen aan de dieren in het woud. Wanneer hij iets van Krokodil wil weten bijt deze hem in zijn neus. Olifant probeert met hulp van alle andere dieren los te komen, maar daardoor rekt zijn snoet uit tot een lange slurf. Olifant is erg verdrietig, maar ontdekt dan de voordelen van zijn slurf.


De bijzondere illustraties zijn gemaakt in een vernieuwende combinatie van collage- en tekentechnieken. De illustraties zijn gefotografeerd en digitaal ingekleurd. Bij de neus genomen is het allereerste koffietafel-prentenboek! Geïnspireerd op een verhaal van Rudyard Kipling, de wereldberoemde auteur van Het jungleboek.


Loes Riphagen

Loes Riphagen (1983) groeide op tussen de dieren op een boerderij in Oene, een klein dorp op de Veluwe. Loes Riphagen debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Met haar vrolijke en eigenwijze tekeningen valt ze op bij publiek, pers en verschillende jury’s. In 2013 maakte ze het speciale prentenboek van de Kinderboekenweek in opdracht van de CPNB, met de titel Zzz. Loes wordt alom geprezen voor haar prachtige illustraties en gevoel voor detail.  

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...