FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 21:00 uur
 1. Home
 2. > Boeken
 3. > Studieboeken
 4. > Mens & Maatschappij

Onze toekomst

Al Gore
€ 15,00
Extra voordeel
paperback
Niet leverbaar
Informeer naar een alternatief
Onze toekomst
Al Gore

Omschrijving

zes krachten die onze wereld veranderen
Baanbrekend werk van voormalig vicepresident en Nobelprijswinnaar Al Gore
Wij staan in onze huidige tijd voor revolutionaire veranderingen waar geen enkel ander tijdsgewricht mee is geconfronteerd. In Onze toekomst brengt Al Gore al deze veranderingen in kaart: hij onderzoekt de donkere wolken die zich aan de horizon samenpakken en biedt een sobere, doorwrochte en uiteindelijk hoopvolle voorspelling over de krachten die onze wereld aan het hervormen zijn. Onze toekomst is meeslepend en visionair en toont ons een kaart van de wereld van morgen.
Al Gore onderscheidt zes verschillende krachten. Allereerst de immer groeiende economische globalisering die leidt tot wat Gore 'Earth Inc.' noemt: de aarde als één geïntegreerde holistische entiteit met andere relaties ten opzichte van kapitaal, arbeidskrachten, consumentenmarkten en nationale overheden dan in het verleden. Als tweede onderscheidt Gore een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van de wereldwijde digitale communicatie, 'the Global Mind', waardoor de gevoelens en gedachten van miljarden mensen worden gekoppeld aan alomtegenwoordige machines, intelligente robots en databases. Ten derde is er de machtsverschuiving van het Westen naar meerdere opkomende machtscentra, niet alleen staten, maar ook spelers in de private sector. Een vierde ontwikkeling die hij beschrijft is dat het economische kompas fundamenteel faalt en ons leidt naar een onhoudbare groei in consumptie, vervuiling en uitputting van de natuurlijke grondstoffen, met als belangrijke factor de hard groeiende wereldbevolking. Als vijfde kracht ziet Gore de grote veranderingen die de wetenschap, de geneeskunde, landbouwkunde en de biotechnologie volledig op de kop zetten: het is een kwestie van tijd voordat de richting van de evolutie in mensenhanden komt. Ten slotte noemt Gore de radicale ontwrichting van de relatie tussen de mens en de ecosystemen van de aarde, samen met het begin van een revolutionaire transformatie van energiesystemen, landbouw, transport en bouw wereldwijd.
'Dit is een geweldig boek. Van politiek en economie tot wetenschap en de neteligste ethische kwesties: Al Gore doorziet het menselijke wezen en de problemen waarmee we worden geconfronteerd. Hij schrijft kraakhelder, zonder vrees, en zegt waar het op staat.' E.O. Wilson, tweevoudig winnaar van de Pulitzerprijs
Albert Arnold (Al) Gore is voormalig vicepresident en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Hij is de oprichter van The Alliance for Climate Protection, de medeoprichter van Generation Investment Management en lid van de raad van bestuur van Apple Inc. en senior adviseur van Google.
Lees meer Lees minder
0 Beoordelingen
Toon alle beoordelingen
Productinformatie
 • ISBN: 9789000325443
 • Auteur: Al Gore
 • Uitgave: Spectrum
 • Jaar van uitgave: 2013
 • Taal: Nederlands
 • Bladzijden: 560
 • Afm.: 150 x 231 x 42 mm
 • Gewicht: 799 gr
 • Artikelnummer: 2670868
Lees meer Lees minder
€ 15,00
Extra voordeel
 • Aantal Prijs per stuk
 • 1 - 9 € 15,00
 • 10 - 29 € 14,25
 • 30 + € 13,50
paperback
Niet leverbaar
Informeer naar een alternatief
Tevens beschikbaar
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...