FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Religie & Spiritualiteit
  6. >
  7. Bijbels

Bijbels en boeken over religie

De Bijbel is voor veel mensen het belangrijkste boek dat er is en heeft voor hen diepe betekenis als bron van hoop, troost, inspiratie en verbondenheid. Als bron van de Joodse en christelijke geloofstraditie heeft de Bijbel bovendien grote en blijvende invloed op onze cultuur. Ontdek zelf wat de Bijbel doet met verschillende mensen. Van basisbijbel tot luxe bijbel en van kinderbijbel tot studiebijbel: in ons ruime aanbod bijbels is er voor ieder de juiste keuze.

De nieuwe Bijbel voor de 21ste eeuw

De NBV21 is de nieuwe Bijbel voor de 21e eeuw, bedoeld als standaardvertaling van de Bijbel voor Nederland en Vlaanderen. Deze vertaling is de afronding van een zorgvuldig en gebalanceerd traject. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft van 2016 tot 2020 gewerkt aan de herziening van de vertaling uit 2004. Er zijn twaalfduizend wijzigingen doorgevoerd op basis van wetenschappelijke inzichten en reacties van Bijbellezers. De NBV21 is daardoor niet alleen de Bijbel vóór de 21e eeuw, maar ook de Bijbel ván de 21e eeuw.

Versies inclusief deuterocanonieke boeken

Ook de NBV21-vertaling is uitgegeven in versies met en zonder deuterocanonieke boeken. Bent u op zoek naar een versie met deuterocanonieke boeken? Zie hier ons aanbod.

Op zoek naar meer verdieping?

De NBV21 voldoet aan alle nieuwe inzichten: het is de Bijbel van de eenentwintigste eeuw. De nieuwe Bijbelvertaling verschijnt in diverse kerkelijke edities, maar voor lezer die nog meer verdieping zoeken en geïnteresseerd zijn in religie- en cultuurgeschiedenis verschijnt de nieuwe vertaling in nog twee bijzondere edities.

De uitgave van Querido Facto is een editie die alle Bijbelboeken bevat die door joden, protestanten, katholieken én lutheranen als gezaghebbend worden beschouwd, en die het literaire karakter van het Oude en Nieuwe Testament benadrukt, doordat de tekst, anders dan in de meeste Bijbeluitgaven, in één brede kolom is opgemaakt. Bovendien bevat de Querido Facto-editie een verklarende woordenlijst en diverse inleidingen die de lezer helpen om de weg te vinden in de historische achtergronden van de Bijbel. De inleidingen zijn geschreven door de belangrijkste oudhistorici en Bijbelwetenschappers van Nederland en Vlaanderen.

Bij uitgeverij Athenaeum verschijnt een kunsthistorische uitgave van de Bijbel voor iedereen die houdt van de manier waarop de grote schilders uit ons verleden de Bijbelse verhalen hebben verbeeld. Deze nieuwe vertaling is heel leesbaar, en beter, scherper en krachtiger dan de vorige versie uit 2004. De tekst daarvan is op 12.000 plaatsen verbeterd. Er is geen andere Nederlandse vertaling van de Bijbel die zo zorgvuldig tot stand is gekomen.

Standaardeditie of huisbijbel?

Twijfelt u nog welke Bijbel het beste bij u past: de standaardeditie of de huisbijbel? Het verschil tussen de standaardeditie en de huisbijbel zit hem in de lettergrootte: de huisbijbel heeft een grotere letter. Hierdoor is deze editie erg geschikt om dagelijks uit (voor) te lezen.

Huwelijksbijbel

Bij een bijzondere gelegenheid als een huwelijk hoort natuurlijk een prachtig cadeau: een huwelijksbijbel. Zie hier onze collectie huwelijksbijbels.

Kinderbijbels

In bijbels voor kinderen worden in eenvoudige taal bekende en minder bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament verteld. Op rijm of rijk geïllustreerd, om voor te lezen of om zelf in te ontdekken. Kinderbijbels bieden een fijne kennismaking met de Bijbel, om samen te lezen en te bekijken.

Bijbels bij Paagman.nl

7195 ARTIKELEN
ebooksalles
Hide filter Auteur
Meer Minder
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Merk
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Hide filter Serie
Meer Minder
Hide filter Taal
Meer Minder
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...