FRED (Den Haag): Open tot 20:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Kantoor & Werkplek
  4. >
  5. Op & Bij het bureau
  6. >
  7. Tips Voor Thuiswerken

Thuiswerken

Bent u vanwege het coronavirus ook noodgedwongen thuis aan het werk? Voor de één vergt dat minder aanpassingen dan voor de ander. Doordat de werknemer de mogelijkheid heeft om de eigen tijd zo efficiënt mogelijk in te delen, is er juist de ruimte om aan de slag te gaan met de klusjes die steeds worden uitgesteld of de projecten die al lang lopen. Maar dan moeten de faciliteiten thuis wel op orde zijn.

Een aantal andere onmisbare onderdelen zijn uiteraard een goed functionerende computer, een eigen printer met bijbehorende cartridges, voldoende (dag)licht en kantoorartikelen zoals een perforator, nietmachine en een papiervernietiger. Vergeet ook niet te zorgen dat u direct toegang heeft tot alle (digitale) gegevens die nodig zijn tijdens uw werk. Ook goede telecom- en informatietechnologie - dus een goede (mobiele) telefoon en een intern chatsysteem - als u in een team werkt, moet niet onderschat worden.

Thuiswerktips die thuis echt werken!
1. Zorg voor een effectief schema. Soms is een simpele to-do lijst al genoeg, maar een duidelijke planning werkt nóg beter.
2. Doe alsof je naar kantoor gaat. Richt één plek van je huis – een bureau, de eetkamertafel of zelfs een aparte werkruimte – in alsof het je kantoor is. En sta elke dag om dezelfde tijd op, kleed je aan, poets je tanden en ontbijt volgens je normale schema.
3. Bescherm je werktijd. Nu je niet meer de kantoordeur achter je dicht kunt trekken en je werk voor de volgende dag kunt laten, moet je nog duidelijker tegen jezelf zijn wanneer je werkt en wanneer niet. Zoek uit wanneer je het meest productief bent en zorg dat je juist op die momenten werkt.
4. Werk je normaliter in een team? Het is belangrijk dat je het contact niet verliest en snel kunt blijven schakelen met elkaar. Check regelmatig met elkaar in via apps als Microsoft Teams of Google Hangouts. Of installeer Slack om snelle communicatie via berichten te onderhouden. Start de ochtend samen en neem de dag door: hoe ziet ieders to do list voor de dag eruit?
5. Gun jezelf af en toe ook de vrijheden van thuiswerken. Het is oké als het soms niet lukt. De boog kan niet altijd gespannen zijn en daar moeten we zeker in deze tijden ook begrip voor hebben.

Tips Voor Thuiswerken bij Paagman.nl

70 ARTIKELEN
Hide filter Auteur
Meer Minder
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Kleur
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Merk
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Hide filter Serie
Meer Minder
Hide filter Taal
Meer Minder
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...