FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
19 februari - vestiging FRED

Celal Altuntas

Celal Altuntas
Celal Altuntas
Boekpresentatie en signeren
Donderdag 19 februari 19:00 uur
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdagavond 19 februari presenteert Celal Altuntas om 19:00 uur zijn tweede boek Het is je zusje! bij Paagman vestiging FRED.

Het is je zusje!
Nederland, 2015. Een onschuldige jongen wordt de moordenaar van zijn geliefde zusje. Een vader wringt zich in bochten om de eerbaarheid van zijn dochters te bewaken. Een vrouw is op de vlucht voor haar eigen familie.
Celal Altuntas vertelt over waar gebeurde eerkwesties, waarbij hij zich in zowel de slachtoffers als de daders verplaatst. Centraal staat het verhaal van Hassan, een vriendelijke jongen die, door zijn familie gedwongen, geen andere uitweg ziet dan zijn zusje te doden. Het is een onthutsend verhaal, met enkel verliezers.
Van de vijfhonderd meldingen van eergeweld in Nederland per jaar gaat het in vijftien gevallen om moord. Het is je zusje! is geschreven voor iedereen die begrijpen wil waarom dit alles gebeurt, in Nederland, in 2015. En voor wie wil weten hoe daar een eind aan kan komen.

Celal Altuntas (1972, Turkije) streed als negentienjarige voor de Koerdische pkk. Hij vluchtte in 1992 naar Nederland. Zijn jeugd beschreef hij in Het dorp van de zeven broers. Als maatschappelijk werker krijgt hij vaak te maken met zaken rondom eerverlies en eerwraak.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...