FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
2 november - Fred (Den Haag)

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen
Lezing
Zaterdag 2 november 2019 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 2 november is Charles Groenhuijsen om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump een lezing geven. Aansluitend zal hij signeren. 

Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump
Charles Groenhuijsen schetst in Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump een verrassend beeld van het Amerika van morgen en vertelt alles wat je moet weten over de hoofdrolspelers van de verkiezingen van 2020. Je zou het niet snel zeggen als je de Nederlandse media volgt over het Amerika van Donald Trump, maar het is echt waar: Amerika wordt in rap tempo een progressiever land. De Republikeinen hebben de afslag naar de 21ste eeuw gemist. Groeiende kiezers-groepen zoals millennials en etnische minderheden stemmen overwegend links. Het Republikeinse monsterverbond met rechtse kerkleiders is niet meer almachtig nu de ontkerkelijking om zich heen grijpt. Ook over een duurzamere economie, de doodstraf, het homohuwelijk, ongelijkheid en legalisering van marihuana schuiven de meeste Amerikanen gestaag op in progressieve richting. Die trends waren al zichtbaar bij de Congresverkiezingen van 2018. De huidige Democratische fractie weerspiegelt de veelkleurigheid van Amerika, maar bij de Republikeinen is het bolwerk van blanke mannen onaangetast. Voor hoe lang nog?

Charles Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen (1954) is een Nederlands journalist en publicist. Hij heeft al zes boeken over de VS en Amerikaanse politiek op zijn naam staan.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...