FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
28 november

Christiaan Weijts

Christiaan Weijts
Christiaan Weijts
Boekpresentatie
Maandag 28 november 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandagavond 28 november presenteert Christiaan Weijts om 19:00 uur zijn nieuwe boek Het valse seizoen bij Paagman vestiging Fred. Hij zal geinterviewd worden door literatuurrecensent Maarten Dessing en de presentatie zal muzikaal omlijst worden door een strijkkwartet.

Het valse seizoen
Een roman als een strijkkwartet. Meeslepend en intiem. Intens en meerstemmig.

Het valse seizoen vertelt het verhaal van drie musici, die allemaal te maken krijgen met de duistere macht van muziek en gedwongen worden hun levens radicaal om te gooien. Camiel komt door een raadselachtige aandoening in de problemen als tweede violist in het Corretto Kwartet. Pablo was ooit een gevierd cellist en componist, maar belandde aan lagerwal na een drama tijdens een zomerklas onder zijn charismatische leiding, en werkt nu als Uberchauffeur. Nadège speelt altviool in de metrohallen van Parijs en raakt op slag beroemd na een terreuraanslag.

In brieven dwingen ze elkaar tot het bekennen van geheimen die steeds meer aan de oppervlakte komen wanneer twee van hen gaan spelen in het orkest van een replica van de Titanic, die een tocht maakt langs de kusten van een verward Europa. Spelend op de vermeend 'originele' instrumenten van de beroemde band that played on, dringt de vraag zich op wat nog waarde heeft in een wereld waar echt en vals steeds minder van elkaar zijn te onderscheiden.

Christiaan Weijts (1976) is schrijver en columnist, onder meer voor NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Hij is de auteur van de alom geprezen en meervoudig bekroonde romans als Art. 285b (2006, Anton Wachterprijs, Gouden Ezelsoor) Via Cappello 23 (2008, Gerard Walschap Literatuurprijs) en Euforie (2012, BNG Nieuwe literatuurprijs en nominatie Libris Literatuurprijs)


Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...