FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
1 april

Connie Palmen

Connie Palmen
Connie Palmen
Interview door Maarten Dessing
Zaterdag 1 april 2017 14:30 uur
Paagman vestiging Centrum
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 1 april is Connie Palmen, auteur van het Boekenweekessay, om 14:30 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41. Naar aanleiding van het essay De zonde van de vrouw wordt zij geïnterviewd door literair journalist Maarten Dessing en aansluitend signeert zij.  

Van 25 maart t/m 2 april is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema Verboden Vruchten. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren. Het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven is dit jaar geschreven door Herman Koch. Het Boekenweekgeschenk is gratis bij besteding van ten minste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken en zolang de voorraad strekt.

Libris Literatuur Prijswinnares Connie Palmen (Prometheus) schreef het Boekenweekessay 2017 bij het thema van de Boekenweek 2017: Verboden vruchten. Titel: De zonde van de vrouw.

De zonde van de vrouw 
De oudste val die we in onze christelijke cultuur via de literatuur kennen is de zondeval. Eva wordt verleid door de duivel, vermomd als slang, om te eten van de boom van de kennis van goed en kwaad. Zij schendt het gebod van de Vader en de mensheid verliest voorgoed de onschuld van de onwetenden. Dankzij de ongehoorzaamheid van de eerste vrouw wordt de mens daadwerkelijk mens, een zondig en sterfelijk wezen, dat zich schaamt als het iets doet wat verboden is.

In De zonde van de vrouw onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Vinden de vrouwen de originaliteit die hen apart zet en hen scheidt van de gemeenschap, niet zelf ook een zonde waarvoor ze bestraft moeten worden? Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Connie Palmen
Connie Palmen (1955) won het Gouden Ezelsoor voor het bestverkochte literaire debuut met De wetten (1991). Het werd vertaald in 24 landen en verkozen tot ‘European Novel of the Year 1992’. In 1995 verscheen De vriendschap, waarmee Palmen diverse prijzen won, waaronder de AKO-literatuurprijs.
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...