FRED (Den Haag): open voor afhalen
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: open voor afhalen
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
17 juni - Online

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss
Daan Heerma van Voss
Online interview door Jean-Pierre Geelen
Woensdag 17 juni 2020 16:00 uur
MELD U AAN EN DOE (GRATIS) MEE!

Op woensdag 17 juni is Daan Heerma van Voss om 16:00 uur te gast in Paagman Centrum. Hij zal naar aanleiding van zijn boek Coronakronieken geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen. Meld u aan via het aanmeldformulier en u ontvangt op woensdag 17 juni een informatiemail met daarin de link om het interview te volgen en verdere informatie.

>>> BESTEL HIER EEN GESIGNEERD EXEMPLAAR <<<

Coronakronieken
Coronakronieken van Daan Heerma van Voss is een boek om vat te krijgen op de tumultueuze of soms juist stille begintijd van de coronacrisis, een boek waarmee je aan latere generaties kunt uitleggen: zo ging dat, zo breekbaar bleek onze vertrouwde leefwereld te zijn. Zo klonk onze verwarring, en zo onze hoop. Coronakronieken is een ongebruikelijke vermenging van genres (reportage, essay, pamflet) dat je misschien het beste kunt samenvatten als geschiedschrijving on the go. Wat overkomt ons? Velen stelden zich die vraag toen de coronacrisis zich ontvouwde. Gefascineerd door dagboeken uit eerdere crisistijden ging Daan Heerma van Voss op zoek naar wat we die eerste 7 weken van deze crisis (van 12 maart tot 3 mei) ervoeren. Hij vond grote en kleine verhalen, beleefd in het oog van de storm of in de luwte van het balkon, van overal ter wereld.

Maar juist het volgende maakt het project extra bijzonder: boekhandels, uitgeverij en auteur slaan de handen ineen. De coronapandemie raakt ons allemaal. Ook de boekhandel krijgt ongenadig harde klappen. Daarom besloot schrijver Daan Heerma van Voss om de verhalen die hij over deze crisis heeft verzameld – zoals gezegd van anderen én zelfgeschreven – om te smeden tot één lopend verhaal, en dat te doneren aan de boekhandel. Een unieke samenwerking is het gevolg: Coronakronieken, een boek voor lezers én boekhandelaren, dat naadloos aansluit bij de #ikleesthuis-campagne van het CPNB. De volledige opbrengsten van deze uitgave gaan naar de boekhandel. Zo’n samenwerking heeft nooit eerder plaatsgevonden.

Spelregels: Hoe werkt het?
- U kunt het evenement bijwonen via ZOOM. Als u zich aanmeldt via het aanmeldformulier krijgt u op woensdagochtend 17 juni een informatiemail met daarin de link om het interview te volgen en verdere informatie.
- Log uiterlijk een kwartier van tevoren (dus 17 juni om 15:45 uur) in. Dan kunnen we testen of alles werkt!
- Uw geluid staat automatisch op mute, de moderator kan uw geluid aanzetten. De moderator bepaalt dus wie er aan het woord is.
- U kunt in het ZOOM-scherm kiezen voor de optie "Raise Hand". De moderator kan dan uw geluid aanzetten zodat u iets kunt vragen/zeggen.
- U kunt tijdens de meeting ook chatten, dat kan met personen of algemeen tegen iedereen.
- Geïnteresseerden die niet deelnemen aan de meeting kunnen een grotere livestream volgen via: StoreZender en onze Facebookpagina.

De livestream zal zo'n 45 minuten duren en na het interview zal Daan Heerma van Vosssigneren. U kunt via onze website een gesigneerd exemplaar bestellen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...