FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
Archief
9 maart - Delft

Dag van het huiswerk

Dag van het huiswerk
Dag van het Huiswerk
Ankie Remijn
Lezing en signeren
Zaterdag 9 maart 2019 15:00 uur
Paagman vestiging Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 9 maart 2019 is Ankie Remijn te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1). Zij zal een lezing geven over haar boek Meer leren in minder tijd en de bijbehorende Dag van het Huiswerk. Aansluitend zal zij signeren.

Dag van het Huiswerk
Nederland kent vanaf zaterdag 9 maart een Dag van het Huiswerk. Huiswerkexpert Ankie Remijn van Investeren in Leren wil hiermee aandacht genereren voor de stress waar middelbare scholieren mee kampen.

Steeds meer jongeren ervaren druk door schoolwerk. Het geldt voor meer dan één op de drie middelbare scholieren, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2001. De Dag van het Huiswerk wil aandacht voor deze groeiende groep leerlingen. Leerlingen geven aan dat ze óf een leven hebben óf goede cijfers. Volgens Remijn kun je beide combineren.
Op de Dag van het Huiswerk geeft Ankie Remijn een lezing over effectief en efficiënt huiswerk maken. Hoe inspireer en motiveer je je kind? Welke manier van (huiswerk)begeleiden is het meest effectief? Als je pubers hebt, kun je niet om de meest recente inzichten over het puberende brein heen. Dat het puberbrein onvolgroeid is, is inmiddels wel bekend. Maar hoe vertaal je deze inzichten? Hoe leer je als middelbare scholier méér in minder tijd en welke rol kun je daar als ouder in spelen?
In haar lezing staan de antwoorden op bovengenoemde vragen centraal. Haar boek Meer leren in minder tijd ligt ten grondslag aan deze lezing en zal zij aansluitend signeren.

Ankie Remijn
Drs. Ankie Remijn is eigenaar van het bedrijf 'Investeren in Leren' en initiatiefnemer van de Dag van het Huiswerk. Ze gaf vijftien jaar les op het Citycollege Sint Franciscus in Rotterdam. Tegenwoordig geeft Ankie huiswerkbegeleiding in Delft en lezingen aan ouders, docenten en leerlingen op middelbare scholen. Verder traint ze mentoren in het borgen van een effectief en efficiënt mentoraat op school. In 2017 kwam haar boek Meer leren in minder tijd uit bij uitgeverij BOOM Amsterdam (4e druk).

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...