FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
Archief
26 oktober - Fred (Den Haag)

Daniëlle Kwaaitaal

Daniëlle Kwaaitaal
Daniëlle Kwaaitaal
Interview door Arjan Peters
Donderdag 26 oktober 2021 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op dinsdag 26 oktober is Daniëlle Kwaaitaal om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van haar boek Florilegium geïnterviewd worden door Arjan Peters. Aansluitend zal zij signeren. Lees hier onze coronamaatregelen en veelgestelde vragen bij evenementen.

Aanmelden
Het interview met Daniëlle Kwaaitaal is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kunt u zich melden bij het evenement waarna u een zitplaats toegewezen krijgt.

Florilegium
Danielle Kwaaitaal werkte ruim een jaar aan een nieuwe reeks onderwater gefotografeerde werken: Florilegium. Haar inspiratiebron is de zogenaamde Florilegia, de 17e eeuwse bloem-verzamelboeken. Deze botanische gravures, werden later ingekleurd. Doordat dit niet altijd met de juiste of houdbare inkten gebeurde, zijn niet alle gekleurde uitgaven van de beste kwaliteit. Ze zijn dan ook vaak verschillend of anders geworden door de factor; Tijd. Deze ‘fouten’ leveren daardoor niet perse zo bedoelde, maar veelal onverwachte bijzondere afbeeldingen op. Door de te dik aangebrachte inkt, zijn bijvoorbeeld de oorspronkelijke lijnen van de gravures gedeeltelijk vervaagd. Soms zijn de inkten door oxidatie en blootstelling aan daglicht ‘aangetast’. Deze vervreemdende afbeeldingen, indertijd een middel voor educatie, hebben zich onttrokken aan de hedendaagse realiteit. Het is juist die andere, onverwachte realiteit waardoor Kwaaitaal zich aangetrokken voelt. Experimenterend met water, inkten en kleurcurven besloot zij een eigen bloemenverzameling aan te leggen. Het werk van Kwaaitaal begeeft zich op het grensvlak van de schilderkunst en de digitale fotografie.

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Paagman ontvangt met grote regelmaat beroemde auteurs uit binnen- en buitenland. Kunt u het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! En hier ziet u het actuele aanbod van titels die u kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht.

Hoe bestelt u een gesigneerd exemplaar?
* Plaats het gewenste boek in uw winkelmand en doorloop de stappen om uw bestelling te plaatsen.
* Kies uw voorkeur voor ophalen in een van onze winkels of voor bezorgen.
* Vink de keuzemogelijkheid om uw boek te laten signeren aan
* Voer desgewenst uw tekst voor een geschreven opdracht in

Doordat het boek speciaal voor u gesigneerd wordt, kan het boek pas na 26 oktober uitgeleverd worden. Daniëlle Kwaaitaal zal het boek op die datum signeren en u haalt het boek dan op een later moment - wanneer het u uitkomt - op bij Paagman, of u laat het boek desgewenst thuisbezorgen. Wel vragen wij u daarbij te letten op enkele spelregels en voorwaarden.

Onze evenementen zijn ook regelmatig via Facebook Live te volgen.

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Daniëlle Kwaaitaal
*
*
*
*
*
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...