FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
2 december - Fred (Den Haag)

Darp

Darp
Darp
Lezing door Frank Westerman, Frans Ohm en Renate Boere
Maandag 2 december 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op maandag 2 december zijn Frank Westerman, Frans Ohm en Renate Boere om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zullen naar aanleiding van hun boeken De wereld volgens Darp (Frank Westerman) en Darp (Frans Ohm en Frank Westerman) een lezing geven. Aansluitend zullen zij signeren. 

Darp
Darp komt van "derp' en is Drents voor "dorp'. Wie zijn dorp Darp noemt, heeft lef. "Er is geen dorp dat dorpser is dan het onze", zegt de naam Darp. De beelden van Frans Ohm vormen meer dan een fotoportret van Darp alleen. De fotografie verbeeldt een dorpscultuur die je op vele plekken in Nederland kan vinden. Degenen die in een dorp zijn opgegroeid zullen een blik van herkenning hebben. Dit zijn wij. Of ja, zo waren wij. Zo krijgt via DARP de dorpscultuur een prominente plaats in de cultuur-historische verzameling Hollandse Beelden. Frank Westerman kijkt in de ziel van het dorp. Afgewisseld met persoonlijke beschouwingen geeft hij in het in het boek het kleine Darp de plaats in de wereldgeschiedenis die het verdient. Vormgeefster Renate Boere weet de beelden te combineren tot een intense kijkervaring. Geïnspireerd door het fenomeen fotoroman zet ze je midden in het dorp neer. Darp is een intiem portret van een vitale dorpscultuur in beweging.

De wereld volgens Darp
In zijn boek De wereld volgens Darp behandelt Frank Westerman de nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur. Zijn reis begint en eindigt dicht bij huis: in het Drentse dorp Darp, waar hij als scholier meeliep in de jaarlijkse mars tegen de kernwapenopslag in het bos. Nu, als schrijver-chroniqueur, toont hij Darp als een spiegel waarin het einde en de mogelijke terugkeer van de Koude Oorlog weerkaatsen.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...