FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
14 september - Fred (Den Haag)

De Kunstmeisjes

De Kunstmeisjes
De Kunstmeisjes
Lezing
Zaterdag 14 september 2019 14:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 14 september zijn De Kunstmeisjes - Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra - om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zullen naar aanleiding van hun boek De Kunstmeisjes een lezing geven. Aansluitend zullen zij signeren. 

De Kunstmeisjes
Gemiddeld kijken mensen twintig seconden naar een kunstwerk. Maar welke geheimen ontvouwen zich na dat moment? De Kunstmeisjes, drie jonge kunsthistorici, nemen je mee langs hun vijftig favoriete kunstwerken in Nederlandse musea. Van Frans Hals, Breitner en Morandi tot Yayoi Kusama, Louise Bourgeois en Anish Kapoor. Ze duiken onder het oppervlak van de kunstwerken en vertellen de verrassende, ontroerende en grappige verhalen die zich daar verschuilen. Dat kunst niet moeilijk is, en al helemaal niet elitair, laten ze zien aan de hand van oude én moderne kunst.

Laat je verleiden door wat De Kunstmeisjes schrijven. Zij leren je avontuurlijker te kijken naar wat er op een kunstwerk allemaal gebeurt en vertellen er intrigerende anekdotes en leuke weetjes over. Met hun unieke en actuele blik op kunst maken zij het kijken naar een Rembrandt net zo toegankelijk als een avondje Netflixen. Kunst wordt zo niet alleen interessanter en leuker, maar je zult ook eerder tot in je hart en ziel en zelfs je lachspieren geraakt worden. 

De Kunstmeisjes
De Kunstmeisjes - Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra - schrijven enthousiast en aanstekelijk over oude en moderne kunst – zowel voor de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...