FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
4 december

Dick Swaab

Dick Swaab
Dick Swaab
Lezing en signeren
Zondag 4 december 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 4 december is neurobioloog Dick Swaab om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek Ons creatieve brein geeft hij een lezing.

Ons creatieve brein. Hoe mens en wereld elkaar maken
In Wij zijn ons brein vertelde Dick Swaab hoe de hersenen die we bij onze geboorte meekrijgen ons leven bepalen. In het prachtig geïllustreerde Ons creatieve brein worden vragen besproken als: Hoe wordt ieder brein anders? Wat is creativiteit en hoe kunnen we het stimuleren? Hoe wordt het werk van kunstenaars beïnvloed door hun hersenziekten? Waarom vinden sommige mensen atonale muziek mooi? Hoe kan de omgeving als medicijn werken?

Ons creatieve brein toont wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing hiervan. Muziek en beeldende kunst zijn niet alleen creatieve vormen van communicatie, maar blijken ook van therapeutische waarde te kunnen zijn bij hersenziekten. De manier waarop onze hersenen zich ontwikkelen, beïnvloedt onze beroepskeuze en ons beroep heeft ook een effect op de structuur en functie van onze hersenen. Vele maatschappelijke consequenties van het hersenonderzoek, zoals voor partnerkeuze, filosofie en strafrecht, worden besproken.

Dick Swaab is de beroemdste neurobioloog van Nederland en omstreken. Hij is hoogleraar in Amsterdam en Hangzhou (China). Van Wij zijn ons brein zijn alleen al in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht; het is inmiddels in 15 landen verschenen. In september 2016 verscheen de opvolger, Ons creatieve brein. Hoe mens en wereld elkaar maken.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...