FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
1 oktober - vestiging CENTRUM

Dienaren van de kroon

Dienaren van de kroon
Dienaren van de kroon
Boekpresentatie en signeren
Donderdag 1 oktober 17:00 uur
Paagman vestiging Centrum: Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 1 oktober presenteert Fjodor C. Buis zijn boek Dienaren van de Kroon om 17:00 bij Paagman vestiging Centrum. Na afloopt signeert hij.

Over Dienaren van de kroon
Fotograaf Fjodor C. Buis heeft enkele jaren gewerkt aan een omvangrijk project: het fotograferen van alle nog levende ministers. Op een enkele uitzondering na hebben ze zich laten vastleggen in een informele omgeving. Bovendien vertrouwden ze herinneringen aan het ministerschap toe aan het papier.

Het resultaat is overweldigend. Er zijn ministers uit 19 naoorlogse kabinetten vertegenwoordigd, van het kabinet-Drees IV (1956-1958) tot Rutte II. Ieder kabinet wordt geïntroduceerd met een bordesfoto en een kort karakteristiek, geschreven door Christel de Jong en Jan Ramakers van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.

Dienaren van de Kroon is een uniek document over de spraakmakende en minder spraakmakende kabinetten die het gezicht van Nederland na de Tweede Wereldoorlog hebben bepaald en de ministers die elk op hun manier hun steentje bijdroegen aan het grote verhaal van Nederland. In de woorden van Jan Terlouw: ‘Het lijkt erop dat je hoogstens het ritme enigszins kunt verstoren in de Nederlandse verhoudingen’.

Over Fjodor C. Buis
Fjodor C. Buis (1968) studeerde aan de Academie voor Fotografie in Haarlem. Hij is sinds 1994 werkzaam vanuit zijn Studio Burgwal in Haarlem als freelance fotograaf voor diverse opdrachtgevers, zoals NWO, Atlas Uitgeverij, Greenwheels, Adformix en diverse vormgevers. Buis geeft zijn portret- en reportagefoto’s graag wat extra’s mee met eigentijdse digitale beeldmanipulaties. Ook doet hij naast freelance werk eigen projecten die zijn uitgemond in een boek over ‘Sporters met een bijnaam’ (Alias) en de serie portretten van vrouwelijke Nederlandse singer-songwriters (Lijfliedjes).

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...