FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
2 februari - Fred (Den Haag)

Elsbeth Etty

Elsbeth Etty
Elsbeth Etty
Interview door Theo Hakkert
Zaterdag 2 februari 2019 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 2 februari 2019 is Elsbeth Etty om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal over haar boek In de man zit nog een jongen geïnterviewd worden door Theo Hakkert. Aansluitend zal zij signeren.

In de man zit nog een jongen
Willem Wilmink (1936-2003) is een van de meest geliefde dichters van Nederland. Zijn eenvoudige maar treffende gedichten en liedjes, veelal geschreven voor legendarische tv-programma’s als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom en De film van Ome Willem, spreken iedereen aan. ‘De oude school’, ‘Deze vuist op deze vuist’ en ‘Ben Ali Libi’ behoren tot de canon van de Nederlandse literatuur. Hetzelfde geldt voor Wilminks hertalingen van Middeleeuwse klassiekers. Hij was een groot kenner van poëzie uit alle tijdvakken en in al haar verschijningsvormen.
Zijn werk is doortrokken van heimwee naar een veilige kinderwereld die nooit heeft bestaan. Naar eigen zeggen is Wilmink altijd elf jaar gebleven, wat aanvankelijk zijn loopbaan en privéleven ernstig frustreerde, maar tegelijkertijd zijn poëtische kapitaal bleek. Met humor en zelfspot maakte hij zijn lange tijd door miskenning en afwijzing getekende leven leefbaar.
Voor In de man zit nog een jongen sprak neerlandicus en journalist Elsbeth Etty met tientallen tijdgenoten en intimi van Wilmink. Het resultaat is een intiem en niets verhullend portret.

Elsbeth Etty
Elsbeth Etty (1951) is journaliste, literair criticus en schrijfster van de biografie van Henriëtte Roland Holst, waarmee ze De Gouden Uil, de Busken Huetprijs en een nominatie voor de AKO Literatuurprijs in de wacht sleepte. Haar columns werden gebundeld in In het gras (1988), Een koe op zolder (2001), Tijdgenoot (2002) en Het ongeloof (2006); haar boekbesprekingen in Dames gaan voor (1999). In 2007 Etty's debuutroman, Maak jezelf maar klaar, een uitgave ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Harry Mulisch.


 

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...