FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
11 maart - Fred (Den Haag)

Engelien Scholtes

Engelien Scholtes
Engelien Scholtes
Boekpresentatie Vrouwen die grenzen verleggen
Maandag 11 maart 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandag 11 maart is Engelien Scholtes om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij presenteert haar boek Vrouwen die grenzen verleggen en zal het eerste exemplaar uitreiken aan Petra Stienen. Aansluitend zal zij signeren.

Vrouwen die grenzen verleggen
We vieren honderd jaar vrouwenkiesrecht. Wat hebben wij vrouwen in die afgelopen honderd jaar met dit kiesrecht gedaan? Hoe zelfstandig en zelfredzaam zijn wij geworden? Hebben wij onze plaats ingenomen en onze talenten ontwikkeld? Hebben wij onze plaats veroverd in een wereld die toch nog dikwijls wordt gedomineerd door mannen?
Over deze en andere vragen had ik inspirerende gesprekken met 12 topvrouwen uit verschillende richtingen. Bekende vrouwen die de uitdaging in hun vak zijn aangegaan en als winnaar uit de strijd zijn gekomen. Zij vertelden enthousiast over hun jeugd, hun idealen, maar lieten mij ook delen in hun angsten en onzekerheden.
Het zijn boeiende persoonlijke gesprekken geworden  waarmee deze 12 vrouwen een inkijkje geven in hun persoonlijke drijfveren en verlangens. Verhalen waarin zij hun stem laten horen en hun ervaringen delen met de buitenwereld. Zij laten zien hoe zij hun eigen weg zijn gegaan zonder hun eigenheid en authenticiteit te hebben verloren. Wellicht zijn juist deze eigenschappen waardoor zij erin geslaagd zijn hun weg naar de top te bereiden. Door de gesprekken met deze vrouwen in dit boek hoop ik ook andere vrouwen te inspireren en te enthousiasmeren.

Engelien Scholtes
Engelien Scholtes was vele jaren werkzaam als uitgever non-fictie bij uitgeverij Lemniscaat. Daarna was zij actief als vertaler en publicist. Zij heeft talrijke vertalingen op haar naam staan en publiceerde verschillende boeken.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu! 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...